El descompte del 5%

Posted by ccoo-clínic a 21 Març 2017

Comentar la campanya, ben intencionada o no,  de recollida de signatures per reclamar la devolució del 5% que segueixen descomptant de la nostra nòmina.

Evidentment es una cosa que tots volem, però malauradament al ser fruit de l’aplicació del Real Decreto-ley 8/2010, de 20 de mayo , que contrariament al que alguns diuen no està derogat i sens segueix aplicant  fins que el govern de torn no prengui una iniciativa legislativa en sentit contrari.

En el seu moment CCOO vàrem presentar demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i al Tribunal Suprem (TS) i en els dos sens va negar el dret a que no sens apliques aquesta reducció salarial.

Com que la informació es el millor antídot contra la tergiversació, et comuniquem les sentències que, entre d’altres, han considerat ajustat a dret el descompte del 5%,  TSJC 927/2014 , TSJC 4/2011, TSJC 18/2011.

L’increment dels salaris i la millora de les condicions laborals s’aconsegueix amb una posició ferma a la comissió negociadora del conveni col·lectiu amb objectius estratègics clars i no amb tacticismes de curta volada.

Sorry, the comment form is closed at this time.