Per una sanitat pública de qualitat i amb drets laborals

Posted by ccoo-clínic a 14 gener 2016

La Federació de Sanitat de CCOO reclama al nou Govern de la Generalitat una sanitat pública de qualitat, sense privatitzacions i que retorni els drets laborals als professionals sanitaris

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya fa un seguit de demandes al nou Govern de la Generalitat, i en concret al Departament de Salut i al seu nou conseller, Toni Comín, que es resumeixen en els següents punts:

-Volem garantir una sanitat pública al 100% i de qualitat, i per això cal esmenar les polítiques sanitàries que s’han dut a terme els darrers anys a Catalunya.
-Cal que s’aturin les externalitzacions d’aquells serveis rendibles que s’estan donant a entitats amb ànim de lucre.
-No volem privatitzacions de cap tipus d’activitat sanitària a costa de diners públics.
-Volem que es reobrin quiròfans i plantes tancades per alleugerir llistes d’espera quirúrgiques tot complint amb les intervencions anomenades “garantides” o, més ben dit, amb termini màxim d’accés garantit.
-També cal disminuir les llistes d’espera de proves diagnòstiques i de visites a especialistes.
-Exigim transparència sobre totes les partides del pressupost destinades a sanitat.
-Volem una oferta pública d’ocupació proporcional als llocs de treball que tenim vacants, per tal de crear ocupació estable.
-També cal recuperar els drets laborals perduts des de 2012 i una recuperació salarial, que fomenti el consum.
-Pel que fa a l’ICS, estem totalment en contra del seu desmembrament sigui quina sigui la fórmula que es vulgui aplicar (crear nous consorcis, crear NIF propis, EBAS…). I no volem que es faci activitat privada a l’ICS (després que s’aturés l’intent de regular-ho).
-També estem en contra del projecte VISC+, que permetia la venda de dades sanitàries, especialment protegides per la Llei Orgànica de Protecció de Dades (actualment també aturat).
-Caldria més inversió a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, i per això seria necessària una reestructuració de l’Atenció Primària de Salut.
-I, en definitiva, no volem que es faci negoci amb la nostra salut.

Anuncis

Sorry, the comment form is closed at this time.