Anuncis
 • És públic
 • Analisis del presupuesto sanitario
 • Resolució Parlament de Catalunya

  Resolució Parlament
 • Document explicatiu sobre la ultaactivitat dels convenis col·lectius

  Document

 • Mas,Junqueres
 • Mai 2013
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « abr.   juny »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Meta

 • Map

El 23 de maig, jornada de lluita pels convenis col·lectius

Posted by ccoo-clínic a 16 Mai 2013

23 de mayoLA REFORMA LABORAL POSA EN PERILL LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA: a més de facilitar i abaratir l’acomiadament i eliminar l’autorització de l’Administració als ERO, la reforma laboral del PP redueix la ultraactivitat dels convenis (és a dir, la vigència del seu contingut un cop el conveni ha finalitzat) a només un any. D’aquesta manera, la llei ofereix a la patronal la coartada perfecta: bloqueja la negociació dels convenis i, al cap d’un any, com que no s’ha arribat a un acord… el conveni DESAPAREIX.

ELS DRETS LABORALS QUE REGULEN ELS CONVENIS PODEN DESAPARÈIXER: actualment, uns 150 convenis col·lectius d’àmbit català, provincial i d’empresa, i uns 100 d’àmbit estatal amb afectació a Catalunya, estan en negociació, molts d’ells clarament boicotejats per la patronal. Si el 7 de juliol no s’arriba a un acord, la majoria decauran; amb la resta passarà el mateix a finals d’any. La conseqüència: uns 800.000 treballadors i treballadores catalans es quedaran sense conveni i, per tant, sense els drets laborals que havien aconseguit fins al moment. Els sectors o empreses que no tinguin un conveni d’àmbit superior en el qual emparar-se (que serà sempre amb pitjors condicions laborals i salarials) passaran a referenciar-se únicament en l’Estatut dels treballadors i hauran de conformar-se amb el salari mínim interprofessional (645 euros).

VOLEN EMPITJORAR LES CONDICIONS LABORALS DE LES PERSONES EN ATUR QUAN TROBIN FEINA: l’objectiu de la reforma laboral és aconseguir una rebaixa de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores, primer, facilitant l’acomiadament i, després, quan trobin feina. La negociació col·lectiva era un fre al deteriorament dels drets laborals, i amb la ultraactivitat la patronal pretén fer caducar els convenis per obligar els treballadors a negociar les seves condicions a la baixa.

EL 23 DE MAIG, JORNADA DE LLUITA: davant d’aquesta situació d’urgència, CCOO i UGT de Catalunya hem convocat una jornada de lluita en defensa de la negociació col·lectiva. Aquest dia confluiran la lluita de sectors als quals la patronal bloqueja el conveni col·lectiu i altres empreses en conflicte per ERO, desvinculació del conveni per part de la direcció o reduccions salarials brutals, entre d’altres. Cada sector decidirà quina serà la seva forma de mobilització: vaga, aturades parcials, concentracions… A la tarda, es convocaran manifestacions.

LA PATRONAL ES VOL CARREGAR LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA: la negociació col·lectiva és l’instrument de progrés laboral, social i econòmic del nostre país. És l’eina que permet la redistribució de la riquesa dins d’una empresa. És l’única forma de tenir força, tots junts, davant de l’empresari. La patronal vol tornar a un marc laboral desregulat, individualitzat, de domini de la por i de control absolut. Per això, el #23M ens hem de mobilitzar tots i totes pels nostres drets, pels nostres convenis.

CAP FEINA SENSE CONVENI!

CAP PERSONA SENSE FEINA!

ES VOLEN CARREGAR LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA!

Anuncis

Sorry, the comment form is closed at this time.