VAGA GENERAL EL 14-N

Posted by ccoo-clínic a 9 Novembre 2012

                                                              TAMBE T’AFECTA  

CCOO i UGT, juntament amb la Plataforma Prou Retallades, convoquen vaga general el dimecres 14 de novembre de 2012. Aquesta data s’emmarca en una mobilització global impulsada per la CES (Confederació Europea de Sindicats) per combatre les polítiques d’austeritat aplicades pels governs europeus.

14 raons per fer vaga general el #14N

1. Atur desbocat: 900.000 persones sense feina a Catalunya i 100.000 llars sense cap ingrés.
2. Nivell de pobresa alarmant: el 30% de la població catalana està en risc de pobresa o exclusió social.
3. Augment de la pobresa entre els que tenen feina. Es retallen salaris i condicions laborals i augmenta la precarietat de treballadores i treballadors públics i privats.
4. La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats i prolongacions de jornades.
5. El jovent no té futur a Catalunya. El 53% de joves estan sense feina i més de 10.000 han emigrat a l’estranger.
6. Menys recursos per a investigació: a les persones investigadores se les obliga a emigrar i es prescindeix de la generació millor preparada.
7. Més retallades en educació: 6.000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més, augment de taxes a la universitat i a l’FP, menys beques menjador i menys pressupost per a escoles bressol.
8. Sanitat més cara i en pitjors condicions: l’euro per recepta a Catalunya, el re-copagament sanitari i l’augment del 45% de les llistes d’espera.
9. Criminalització de les persones que reben prestacions o subsidis: retallada i enduriment de l’accés a la prestació d’atur i la renda mínima d’inserció.
10. El rescat només agreujarà aquesta situació a la qual ens ha portat la política d’austeritat: més atur, retallada de pensions, retallada de prestacions d’atur, més pobresa, més interessos per pagar als especuladors.
11. Més desigualtats fiscals: s’apuja l’IVA i els preus dels serveis bàsics i es castiga el treball autònom, mentre s’amnistien els defraudadors i no es fan pagar impostos als especuladors financers.
12. Milers de persones que perden l’habitatge i els estalvis mentre es donen diners al sistema financer sense que paguin els responsables.
13. S’ofega la cultura amb més retallades i es mercantilitza la creativitat.
14. Es reprimeix la protesta i es posen en perill les llibertats democràtiques.

Anuncis

Sorry, the comment form is closed at this time.