Anuncis
 • És públic
 • Analisis del presupuesto sanitario
 • Resolució Parlament de Catalunya

  Resolució Parlament
 • Document explicatiu sobre la ultaactivitat dels convenis col·lectius

  Document

 • Mas,Junqueres
 • Setembre 2012
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « ag.   oct. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • Meta

 • Map

NI UN PAS ENRERE EN ELS NOSTRES DRETS I LLIBERTATS DRET A DECIDIR AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

Posted by ccoo-clínic a 27 Setembre 2012

28 DE SETEMBRE. Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament

El 28 de setembre se celebra el Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, promogut per la V Trobada Feminista Latinoamericana i del Carib l’any 1990 a l’Argentina.

Els darrers anys s’han endurit els atacs al dret de les dones a decidir a diferents Estats d’Europa i arreu del món (penalització total a Andorra, Malta, Irlanda, Nicaragua, Xile, R. Dominicana i Paraguay -excepte en cas de perill de la vida de la mare), a més d’un retrocés en les declaracions de NNUU (Conferència Internacional del Caire, 1994). És per això que la celebració del Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament està prenent una major rellevància arreu del món.

A l’Estat espanyol, la campanya d’e-cristians i el moviment catòlic antielecció, els judicis a professionals i la criminalització de les dones, han augmentat la mobilització del moviment feminista per l’exigència del reconeixement de l’autonomia de les dones sobre el propi cos, amb la recuperació de les teories i pràctiques feministes dels anys 80 pel dret a l’avortament.

L’any 2010 es va aprovar la Llei de Drets Sexuals i reproductius i d’interrupció voluntària de l’embaràs que, malgrat estar lluny de la promoguda pel moviment feminista des dels anys 70 suposa el reconeixement del dret a decidir durant les primeres catorze setmanes.

Ara, seguint l’onada ultracatòlica que assetja Europa, el govern anuncia una reforma d’aquesta llei, inicialment prevista per finals del 2012. Poc en sabem de com es concretarà, però han explicitat l’objectiu de tornar a una llei de supòsits que sembla serà de les mes restrictives d’Europa.

Avui, les dones i col·lectius feministes que formem part de l’espai de coordinació 28s, aplegades per a reivindicar l’autonomia sobre el propi cos, manifestem,

* que les dones hem decidit, decidim i decidirem sobre la nostra maternitat, malgrat les retallades en recursos, la manca de suport de l’Estat a la maternitat i la restricció dels nostres drets, sigui quina sigui la llei existent,

* que no acceptarem cap retrocés legal, cap llei que suposi una tornada a la clandestinitat de la pràctica de l’avortament, la qual cosa suposa una violencia directa contra les dones.

* que la pràctica del dret a decidir i l’autonomia sobre el propi cos és la única manera de reduir els embarassos no desitjats i la pràctica de la interrupció de la gestació. Només amb una bona educació sexual i afectiva, amb mitjans anticonceptius, amb relacions igualitàries i lliures de violència, i amb l’apoderament de les dones sobre els nostres cossos i vides es pot prevenir l’avortament.

NI UN PAS ENRERE EN ELS NOSTRES DRETS I LLIBERTATS

DRET A DECIDIR AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

Manifestació:

28 de setembre 19 hores

Delegació del Govern

Mallorca / Roger de llúria

Anuncis

Sorry, the comment form is closed at this time.